Uitbreiding Regionale Werkcentra om personeelstekort te verminderen

Regionale werkcentra

Er blijft een groot personeelstekort. Om het personeelstekort aan te pakken, worden er 35 Regionale Werkcentra verspreid over het hele land opgericht. De werkcentra zijn plekken waar de landelijke overheid samenwerkt met gemeenten, bedrijven, vakbonden, onderwijsorganisaties en het UWV om regionaal het tekort aan arbeidskrachten aan te pakken.

Één aanspreekpunt

Sommige regio’s, zoals de regio Rijnmond en Zuid-Limburg, hebben al werkcentra die goed blijken te functioneren. De Werkcentra fungeren als loketten waar zowel bedrijven die personeel nodig hebben als werkzoekenden terecht kunnen met al hun vragen. Werkzoekenden kunnen er ook begeleiding krijgen bij het zoeken naar werk en het vinden van passende opleidingen.

Huidige situatie

Op dit moment zijn er acht Werkcentra. In andere regio’s heeft elke instantie die werkzoekenden en bedrijven met openstaande vacatures helpt, nog aparte loketten, zoals Leerwerkloketten, WerkgeversServicepunten en mobiliteitsteams. Deze verschillende organisaties werken nog te vaak langs elkaar heen. Mensen weten bovendien niet weten waar ze de juiste hulp kunnen vinden.

Nieuwe werkcentra

De overheid streeft ernaar om 27 extra Werkcentra op te richten, zodat er in alle 35 arbeidsregio’s een Werkcentrum is. Werkzoekenden en bedrijven weten dan precies waar ze terecht kunnen voor de juiste scholing, werk of personeel. De bedoeling is dat alle benodigde dienstverlening in de Werkcentra samenkomt en dat iedereen er terecht kan zonder daarvoor eerst een afspraak te hoeven maken.

Uitbreiding Regionale Werkcentra om personeelstekort te verminderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven