8% loonsverhoging voor PostNL postbodes

Loonsverhoging postbodes

De postbezorgers van PostNL krijgen over twee jaar in totaal 8 procent meer loon. Dat zijn de vakbonden overeengekomen met het postbedrijf. De helft van de verhoging wordt met terugwerkende kracht uitbetaald per 1 januari dit jaar. De andere 4 procent komt per begin van 2023.

Loonsverhoging passend

Hoewel de totstandkoming van de nieuwe cao geen vanzelfsprekendheid bleek, noemt Bob van Ierland, directeur van Mail Nederland de loonsverhoging: ‘passend onder huidige omstandigheden’. Daarmee doelt hij op de stijgende prijzen in het algemeen en de huidige krapte op de arbeidsmarkt. De loonsverhoging moet er enerzijds voor zorgen dat de koopkracht van de postbezorgers behouden blijft en anderzijds dat een baan als postbezorger aantrekkelijk blijft.

Fietsvergoeding

Ook krijgen de postbezorgers een fietsvergoeding wanneer zij hun eigen fiets voor werk gebruiken. Voor elektrische fietsen wordt een vergoeding uitgekeerd om die thuis op te laden.

Starterspremie

In de zoektocht naar nieuw personeel op de krappe arbeidsmarkt is ook een proef afgesproken die in een aantal regio’s zal gelden: een starterspremie van maximaal 250 euro voor nieuwe bezorgers.

Instemmen

De cao geldt voor zo’n 17.000 postbezorgers en loopt tot eind 2023. De leden van vakbond CNV moeten nog wel instemmen met het bereikte akkoord, maar de bond legt het met een positief stemadvies voor. Ook de leden van vakbond BVPP moeten nog instemmen.

8% loonsverhoging voor PostNL postbodes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven