Arriva pakt personeelstekort aan met nieuwe wervingsstrategie

Nieuwe wervingsstrategie Arriva

Veel bedrijven hebben te maken met een personeelstekort, ook vervoersbedrijf Arriva. Arriva komt nu met een oplossing door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en statushouders binnen het bedrijf op te leiden. Volgens Arriva ligt er veel potentieel in deze groepen dat nog niet benut wordt.

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

Ondanks het nijpende tekort aan werknemers vindt niet iedereen werk. Sommige mensen ondervinden hindernissen door hun verleden, culturele achtergrond of psychische of lichamelijke uitdagingen. Deze mensen hebben vaak extra begeleiding nodig, iets wat Arriva hen biedt.

Statushouders

Statushouders zijn asielzoekers die een verblijfsvergunning hebben gekregen. Deze mensen ervaren vaak taal- en cultuurbarrières. Ook deze groep heeft baat bij extra begeleiding.

De voordelen van het aannemen van statushouders en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

  • Deze mensen hebben unieke ervaringen en perspectieven, waardoor de innovatie en creativiteit binnen het bedrijf worden gestimuleerd.
  • Overheden bieden vaak financiële steun, subsidies en belastingvoordelen aan bedrijven die deze mensen aannemen.
  • Door zich te richten op deze groepen vergroot een bedrijf de pool van beschikbare talenten.
  • Deze mensen zijn vaak zeer loyaal en gemotiveerd, wat kan leiden tot een hogere productiviteit en een lager personeelsverloop.
  • Het ondersteunen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en statushouders draagt bij aan het verminderen van werkloosheid en sociale uitsluiting, en maakt een positieve maatschappelijke impact.

Reactie van de burgemeester

De burgemeester van Oosterhout, Mark Buijs (VVD), bezocht Arriva en was onder de indruk van het wervingstraject. Hij benadrukte dat meer bedrijven mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en statushouders kansen moeten bieden.

Engelssprekende buschauffeurs

De regel is dat alle buschauffeurs Nederlands moeten spreken, maar veel vervoersbedrijven nemen nu ook Engelssprekende chauffeurs in dienst. Dit geldt bijvoorbeeld voor het Amsterdamse vervoerbedrijf GVB en Qbuzz. Ook busbedrijf Hermes wil gaan werken met buitenlandse (Kroatische) buschauffeurs.

Arriva pakt personeelstekort aan met nieuwe wervingsstrategie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven